Hva du bør vite om MVA / VAT i EU?

Dersom du er basert i Norge og driver handel utenfor landegrensene, er det fort gjort å bli forvirret over reglene for merverdiavgift:

 

  • Skal du fakturere med eller uten mva? Hva må med på fakturaen du sender til EU-land?
  • Hva betyr det at eksport er 0 % sats? Skal det rapporteres eller ikke?
  • Og hva betyr omvendt avgiftsplikt og snudd avregning? Er det forskjell på varer og tjenester?
  • Når trenger du et eget VAT-registreringsnummer i EU? Hvordan fungerer momsregistrering i EU?
  • Hvilke regler må du være oppmerksom på hvis du driver nettbutikk med salg til europeiske land?
  • Hva er en mva-representant, og burde din bedrift ha en?
  • Har alle land i EU det samme regelverket for merverdiavgift?

 

Hvis du har stilt slike eller lignende spørsmål, er du ikke alene. Reglene for handel innen EU har endret seg betydelig i løpet av de siste årene. Heldigvis kan du få hjelp av vår egen mva-ekspert! 

Arborealis hjelper deg med

Svar på spørsmål

Vi tilbyr profesjonell rådgivning og bistand for å hjelpe deg å forstå reglene for merverdiavgift i utlandet. Husk at reglene rundt merverdiavgift (moms, mva, VAT) på varer og tjenester kan variere fra land til land, også innenfor EU.

 

Vi tilbyr også kurs for din bedrift eller samarbeidspartnere innen mva-regler for import og eksport av varer og tjenester.

Spør oss om hjelp!

Momsregistrering i EU

Vi bistår norske bedrifter med momsregistrering i EU.

 

Vi kan hjelpe deg å få VAT-nummer i ett eller flere EU-land. Takket være vårt store, internasjonale nettverk av dyktige mva-eksperter kan vi raskt og effektivt skaffe eget VAT-nummer for norske bedrifter i Polen, Frankrike, Nederland, Belgia, Italia eller et hvilket som helst annet EU-land!

Ta kontakt med oss!

Egen MVA-representant

I enkelte EU-land kreves det at norske bedrifter mva-registreres via en lokal representant. Det er viktig å handle i samsvar med dette. Vi kjenner reglene!

 

Vi kan sørge for at du har en egen mva-representant, for å sikre at din bedrift overholder alle lover og regler for merverdiavgift i det landet du eksporterer til.

Få egen mva-representant!

Linda Eikelenboom er mva-ekspert og eier av Arborealis - Linda Eikelenboom is expert in Norwegian VAT

Arborealis – din egen mva-ekspert for EU!

Linda Eikelenboom, statsautorisert revisor, mva-ekspert og eier av Arborealis, har i løpet av de siste 10 årene hjulpet mange EU-entreprenører med sine lovpålagte forpliktelser i Norge, og flere store norske bedrifter har lent seg på hennes kompetanse for å handle i samsvar med mva‑regelverket i EU.

Linda er utdannet i Nederland, bor i Oslo og har jobbet i Norge i mer enn 20 år. Hun snakker 4 europeiske språk i tillegg til norsk, og sammen med sine samarbeidspartnere i Eurofiscalis har de bygget opp et stort nettverk av erfarne og profesjonelle mva-konsulenter i de fleste av EU-landene. Hun er dermed godt rustet til å være din egen mva-ekspert for EU!

Kontakt oss og finn ut hva Arborealis kan gjøre for din virksomhet i EU.